top of page

Nyári kismama jóga tippek

Frissítve: szept. 13.


Ahogy beköszönt a nyár, a jó idővel együtt érkezik a lehetőség a természet közelségének élvezetére és a szabadban töltött időt kismamaként szinte muszáj kihasználni. A séták a friss levegőn, könnyű kirándulások, piknikezések, városnézések és persze a strandolás mind-mind egészségesek a leendő anyának és babának egyaránt. Nem csak a test, de a lélek is felfrissül az új benyomások inspiráló hatására. Azt gondolom, maximálisan ki is kell használni a jó időt odakint. Kismama jóga oktatóként azonban kötelességem emlékeztetni téged is arra, hogy a programok mellett szakíts időt jóga gyakorlásra is. Ebben a bejegyzésben megosztok veled néhány hasznos tippet és információt arról, miért érdemes folytatni a jóga gyakorlását, még a nyári időszakban is.


Kismama jóga nyáron a szabadban

  • A szabadidős programok nem helyettesítik a kismama jógát! Fontos megérteni, hogy az izgalmas programok nem helyettesítik a kismama jóga fizikai jótékony hatásait. A jóga segít a testet úgy átmozgatni tetőtől talpig, hogy minden testrész megőrizhesse az egészséges mozgástartományát, tehát ez ne szűküljön be. Ha volt már olyan időszak az életedben, amikor abbahagytad a mozgást - legyen az jóga, vagy bármi más - tapasztalhattad, hogy a test 1-2 hét alatt veszít az erejéből és a rugalmasságából is. Nem is beszélve arról, hogy a nyár nyújtotta finomságok miatt - konkrétan az isteni fagyikra gondolok - sokkal könnyebben felcsusszanhatnak a kilók. Ezt is jól kompenzálja a jóga, hiszen a tévhitekkel ellentétben az órákon nem csak "csillezünk", hanem a dinamikus jóga sorozatok kifejezetten kellemes kihívást jelenthetnek fizikai síkon, ami az állóképességet és erőnlétet fejleszti.


  • Nyári kismama jóga a szabadban - csak okosan! Nem tudom, hogy próbáltad-e a már a jógát szabadban? Csodálatos, amikor a levegő mozgásával és a fák lombjainak lengedezésével együtt áramlik a lélegzet és a test. Szinte tényleg eggyé lehet válni a természettel és töltekezni tudunk annak energiáiból. A puszta talaj közelsége leföldelő hatású és biztonság érzetet ad. Az ég és a felhők látványa pedig magával ragadóan emeli a lelki magasságokat. Szívből ajánlom, hogy próbáld ki egy nyugodt reggelen vagy estén, egy csendes parkban vagy partszakaszon. Feltétlen figyelj arra, hogy kellemes időben gyakorolj, extrém időjárástól tartózkodva. Ne felejtsd el, hogy a terhesség alatt jobban érzékeny lehet a tested a hőségre, ezért keress árnyékos helyet és pótold a folyadékot!


  • Vidd magaddal az online kismama jógát! A nyár gyakran lehet rohanós időszak és kevesebb időt tölt az ember a négy fal között, de ne aggódj, mert a kismama jóga a zsebedben is elfér és a nyárra kialakított rövidebb jóga órák könnyebben beilleszthetők a napirendbe. Bárhol, bármikor elvégezheted a Nyári Kismama Jóga Videó Csomagban speciálisan összeállított jóga órákat, melyek trimeszter specifikusak és tematikájuknak köszönhetően kiválaszthatod a kedvednek és energiádnak megfelelő gyakorlást minden egyes alkalommal.


Kismama  jóga nyári kedvezmény

  • Kapcsolódj magatokkal mindfulnessben! Nem csak a matracon lehet kismama jógázni, sőt! Nagyon sok olyan mindennapi tevékenység létezik, melyet például meditációvá vagy mindfulness pillanattá lehet alakítani. Ez nem kell ilyen bonyolult legyen, mint ahogy hangzik. Egyszerűen csak fedezd fel, milyen a fák alatt csendben üldögélni a várandós pocid átölelve és együtt lélegezve a kicsiddel és a természettel. Érezd át, milyen egy rövid séta a fűben vagy a homokban és meséld el suttogva a babádnak. Figyeld meg, milyen a Balaton vizének simogató érintése és képzeld magad a benned növekvő magzat helyébe, hiszen ő is vízzel van körbe véve odabent a méhben. Ízleld a kedvenc fagylaltod úgy, mintha először kóstolnád és gondolatban írd körbe az élményt a babónak, meghívva őt előre ide a külvilágba és az élet élvezetére - együtt!Légy kreatív a nyári jóga gyakorlás rendszerességének megtartásában és vidd magaddal az online jógát a parkba, a partra vagy akár maradj otthon hűvösben, ha odakint tombol a hőség. A kismama jóga továbbra is fontos szerepet játszik az életedben: átmozgat, feltölt, felfrissít, és segít megtalálni a békét és kiegyensúlyozottságot az energikusabb hónapokban is.
 

Ha jól jönnének a rövid, vezetett jóga órák a nyár hátralevő időszakára, egy kattintásra találsz egy nagyon praktikus megoldást. Ráadásul most, július 24 és augusztus 7 között az eredeti 12.900 Ft helyett CSAK FÉL ÁRON, 6.450 Ft-ért tudhatod magadénak az órák nyújtotta testi-lelki harmóniát!
72 megtekintés
bottom of page