top of page
kismama jóga

Online Kismama Jóga Csoport

Mi sem kényelmesebb és időkímélőbb az otthoni jógázásnál! Sok kismama lakóhelye nem teszi lehetővé, hogy stúdióba járjon gyakorolni, másoknak a munka feszítettsége lehetetleníti el a termi órákon való részvételt. Előfordul az is, hogy egyszerűen csak a várandós fáradtság és a biztonsági faktor miatt választják a leendő anyukák az online jógát. Praktikus megoldás azonban akkor is, ha egy-két nagy tesó napirendje mellett a pocaklakóval való kapcsolódást is be szeretné illeszteni a több gyermekes anyuka.

 

Számtalan olyan élethelyzet adódik ebben a rohanó világban, melyekben a minimálisra szorítódik a testmozgással való kikapcsolódásra és feltöltődésre fordított tér és idő. Azok az egészségtudatos nők, akiknek kismamaként az odabent fejlődő magzat miatt hatványozottan fontos a fizikai és lelki egyensúly, de valamilyen okból - legyen az kényelem, biztonság, munka, tanulás, család, egészségügyi probléma vagy egyéb - kevesebb idő- és energiaforrás áll rendelkezésére, előszeretettel választják az online várandós jógát. 

kismama joga online

Érdekesség:

Az otthon jógázó babát váró női társaink 78,6%*-a kényelmi faktor miatt választja az online lehetőséget a stúdiós órákkal szemben. És neked miért ideálisabb ez a megoldás?

(*Az adat saját felmérés eredménye.)

A kismama jóga csoportról

A zárt kismama jóga csoport célja, hogy az ide csatlakozó leendő anyukák olyan énidővel legyenek gazdagabbak, melyben fizikai síkon elkezdhetik vagy fenntarthatják testi mobilitásuk és erőnlétük fejlesztését, ezen kívül szellemi síkon oldhatják a mindennapok stressz eredetű feszültségeit és érzelmi síkon ráhangolódhatnak a várandósság változásainak harmonikus megélésére és a magzattal való kapcsolódásra.

 

Az online élő és korlátlanul visszanézhető órák során biztonságos jóga ászanákat, légző gyakorlatokat, relaxációs technikákat, gátizom gyakorlatokat és még sok más praktikus jóga eszközt gyakorlunk együtt a fájdalom panaszoktól mentes, kiegyensúlyozott várandós hónapokért és könnyebb szülés élmény érdekében.

 

Az órákat elemeiben változatosság jellemzi és színvonalukat emeli az ismert LoveYourBelly módszer is, mely kismamák esetében a hasfal erőnlétének biztonságos szinten tartására fókuszál, mégpedig a gyorsabb szülés utáni regeneráció és a túlzott hasfali szétnyílás (rectus diastasis) prevenciójának érdekében.

A kismama jóga csoportban előfizetés fejében lehet részt venni. Jelentkezés után egy állapotfelmérő kérdőív kitöltése szükséges, hiszen a kismamák biztonsága és a fenntartható gyakorlás a két elsődleges szempont az Online Kismama Jóga életében. Néha azonban előfordul, hogy egy-egy kismama félve jelentkezik jógára, mert még soha nem próbálta, vagy "nem olyan hajlékony", esetleg elöl fekvő a placentája, vagy más egészségügyi paraméter miatt nem biztos abban, hogy számára is ajánlott ez a mozgásforma. Ha magadra ismersz és hasonló kérdőjelek miatt hezitálsz a jelentkezéssel, nyugodtan kérj tanácsot az info@onlinekismamajoga.hu email címen. 

Heti 2 db 60 perces online élő kismama jóga óra Zoomon és Facebook Liveon közvetítve, melyek visszanézhetők.

Online élő órák: hétfő 9-10 óra | csütörtök 9-10 óra.

Több, mint 100 videó felvétel korlátlanul visszajátszhatóan.

Videók kereshetősége várandós igények szerint (pl. csípőnyitás, derékfájás).

Állandó oktatói jelenlét és támogatás a jógát és a várandósságot érintő témakörökben.

Havi előfizetés, mely bármikor lemondható egy kattintással.

"A kismama jóga nem csak fitten és rugalmasan tartja a tested a várandósság változásai közepette, hanem öngondoskodással símogatja a lelked. Általa közelebb kerülhetsz önmagadhoz és a babádhoz, és együtt törekedhettek a harmonikusabb babaváráson keresztül az együttműködőbb szülés élmény felé." 

Miért jó a kismama jóga?

Biztos hallottad már, hogy különösen ajánlott kisbabával a pocakodban a jógát, mint testmozgást választani. Fontos hangsúlyozni ennek az áldott állapotnak a különlegességét jógás nézőpontból. Vannak kifejezetten a várandósság megváltozott igényeinek megfelelő testhelyzetek és mozdulatok, melyek jótékonyan hatnak és olyanok is akadnak, melyek kevésbé ajánlottak vagy egyenesen ártalmasak is lehetnek az anya és gyermeke épségét tekintve. Ezért nagyon fontos orvosi beleegyezést kérni a fizikai mozgáshoz, illetve olyan oktató szárnyai alatt gyakorolni, aki képzett ezen a területen. Az Online Kismama Jóga csoportjának órái egytől-egyig kimondottan a kismamák és magzatok biztonságát előtérbe helyezve vannak összeállítva.

A várandós jógán való részvétel nem csak felkészít az egyre növekedő baba és egyúttal a pocak súlyának viselésére, de az esetlegesen felbukkanó kellemetlenebb testi érzetek megelőzésében - vagy ha már fennáll, akkor enyhítésében - is sokat segít (pl. hát- és derékfájás, kismedencei panaszok, alvászavarok, stb). A gyakorlatok nem csak fizikai síkon fejtik ki jótékony hatásukat: bizonyos jóga elemek, mint pl. a légző gyakorlatok és a relaxáció által sokkal könnyebb a kiegyensúlyozott mentális és érzelmi állapot elérése, és rendszeres gyakorlásukkal való megtartása is. A legtöbb leendő édesanya az imént említetteken kívül még egy hasonlóan fontos szempontból részesíti előnyben a jógát más edzésekkel szemben, mely nem más, mint a kisbabához való kapcsolódás tudatos elmélyítése.

 

Nagyon tetszettek Mariann órái, egyrészt mert ellazítottak mentálisan, másrészt viszont teljesen átmozgattak, ami komoly kihívás tud lenni növekedő hassal, de a szuper gyakorlatoknak köszönhetően így is sikerült. :)  A várandósságom alatt sokszor fájt a hátam, így nekem különösen sokat segítettek a derekat nyújtó/erősítő mozgások. Mindenkinek csak ajánlani tudom Mariannt!


- Zita, 38 hetes kismama - 

Számomra fontosak voltak a kismama jóga órák, mert segítettek a fókuszt megtalálni és tartani, úgy testi, mint lelki és intellektuális szinteken. Szeretem az óráidat, mert kedves személyes légkörben profi hozzáállással tanítasz! Hiszem, hogy a gyors és "könnyű" szülésemben nagy szerepe volt a hónapokon át folytatott közös munkánknak! Várom már, hogy újra gyakorolhassak!


- Kata, 5 hetes baba anyukája -

Kismamaként a jóga volt a legjobb mozgásforma számomra. Nagyon szerettem a változatos órákat, volt erősítés, nyújtás, és az elengedhetetlen légzőgyakorlatok, amiket vajúdás során is előszeretettel használtam. Minden óra után erősebbnek és egy igazi harcosnak éreztem magam. Csak ajánlani tudom Mariann óráit.

 

- Anna, 3 hónapos baba anyukája - 

Kismama jógázz otthonodban, ahol kényelmesen és privát közegben járhatod be a célodhoz vezető ösvényt!