top of page

Vajúdás és Jóga Workshop Kismamáknak

A klasszikus szülésfelkészítő tanfolyamok hiánypótló kiegészítője: csak a leghasznosabb légzések, testhelyzetek, relaxáció és megerősítések.
Mind-mind jógára alapozva.
vajúdásra készülés

Ha első babád hordod most a szíved alatt, biztos sok benned a kérdőjel, főleg a szüléssel kapcsolatosan. Teljesen megértem, én is voltam ebben a cipőben.

Hogy készül fel az ember lánya valami teljesen ismeretlen és meghatározhatatlan nehézségi fokú és lefolyású eseményre? Az én megoldásom erre várandósan az összes létező modern szülésről szóló könyv, a kismama jóga könyvek, az idősebb női generáció tanácsainak meghallgatása és a szülésfelkészítő tanfolyamok voltak. Összeollóztam magamnak azt a mennyiségű tudást, ami úgy gondoltam, hogy valamelyest megnyugtat, de őszintén szólva bizonyos szempontokból a túl sok információ még több kételyt és összezavarodottságot szült. 

 

Csak a szülés élmény és pár év kismama jóga oktatás után tisztult a kép és kristályosodott ki bennem, hogy mi a lényeg és mire érdemes fókuszálni a kavargó információ halmazból. 

Ezért foglaltam össze ezt egy rövid, kb. 2 órás workshopban, melyen olyan jóga technikákat tanulhatsz, melyekkel saját magad is támogathatod a vajúdás természetes folyamatait, akár kórházi, akár otthoni szülést választasz.

Egyébként, ha kismama jógázol, valószínűleg tudtodon kívül máris gyakorlod azokat a pózokat, mozdulatokat, légzéseket, relaxációs technikákat, melyek hasznosak a szülés beindulásakor is. A kismama jóga órák során azonban nincs elég idő mélyre ásni ezekben a hasznos módszerekben. Éppen ezért, a Vajúdás és Jóga Workshopon összeszedetten vesszük ezeket végig.

 

Ha még sosem jógáztál, semmi gond. Nyugodtan kezdheted akár ezzel is. Semmilyen jóga- vagy sport előélet nem szükséges ehhez a workshophoz és a benne foglaltak elsajátításához. 

Nem az első babád várod, de úgy érzed szeretnél több kontrollal szülni, mint legutóbb? Akkor a te szempontodból érdemes ennek az extra tudásnak a megszerzése, hiszen azt mondják, ahogy nincs két ugyanolyan várandósság, így két ugyanolyan szülés élmény sincs. Valószínűleg ez nem lesz ugyanolyan, mint az előző (értsd pozitívan). Minden praktikus eszköz, mely hozzásegíthet egy szép és kellemes emlékű szülés élményhez, csak hasznodra válhat.

Mivel gazdagodsz az elmélyülésen?

Magabiztosságod elméleti tudás megszerzésére alapozzuk. Eloszlatjuk a vajúdást körüllengő homályt szakaszokra bontva azt, és megértjük annak természetéből fakadó progresszív folyamatát, melynek támogatása a célunk a workshop eszközeivel. 

A félreértések elkerülése végett: 
A műhely nem helyettesíti szülésznő, illetve dúla által vezetett szülésfelkészítő tanfolyamon való részvételt, de kiegészíti azt olyan technikákkal, melyek a fenti szakemberek képesítésén kívül esnek, de nagy mértékben hozzájárulnak a szülés előtt álló kismamák mentális és fizikai felkészüléséhez.

Nekem, mint első babás kismamának az tetszett a legjobban, hogy végig olyan nyugodt, bensőséges volt a workshop hangulata. Emellett remek technikákat, pózokat ismerhettem meg, továbbá képet kaptam a testem működéséről is ezekben a csodás pillanatokban. Alig várom, hogy kamatoztatni tudjam a megszerzett tudást. :)

- Virág, 21 hetes kismama - 

Szeretném megköszönni a vajúdáshoz kapcsolódó gyakorlatokat. Nekem rengeteget segítettek, hogy testben és lélekben is jól legyek a szülésemben. A 4-6 légzést nagyon jól tudtam - az idő előre haladtával a férjem segítségével - alkalmazni. Hálás vagyok. :)

 

- Luca, 15 hetes baba anyukája - 

Nagyon örülök, hogy az Instagramon rád találtam és befizettem erre a workshopra. Szinte minden nap megnéztem és gyakoroltam veled együtt a pózokat, légzéseket. Szerintem sokat fog segíteni a nagy napon.

- Éva, 35 hetes kismama - 

Még sok időm van a szülésig ... de már most úgy érzem, hogy a videódnak köszönhetően sokkal felkészültebb vagyok, mint valaha is gondoltam, hogy lehetek. Fiatalabb koromban főleg sok félelmem volt a szüléssel kapcsolatban, de kezdem érezni, hogy egyre több az önbizalmam, és hogy nagyobb nyugalommal tekintek a felé, ami vár ránk.

- Betty, 16 hetes kismama -

jelentkezés vajúdás ws