top of page

Szülés utáni hasizom regenerációs program | 100 % ONLINE

Neked is megfordult már a fejedben, hogy bármilyen csodálatos is a várandósság és a szülés élménye, nagyon sokat "beáldozol" érte fizikailag? Nem véletlen, hiszen ez tény! És érezted azt szülés után, hogy újra a tiéd a tested és mostmár hason fekhetsz, sushit ehetsz és kávézhatsz kedvedre? Nem vagy egyedül! 

Szülés utáni hasizom gyakorlat

Bár a várandósság tényleg egy egyedülálló időszak a nő életében és minden szinten hálás lehet érte az, aki legalább egyet megélt, mégis teljesen helyénvaló, hogy úgy érezzük a végén, hogy kérjük szépen vissza a testünket. 

A szülést követően jövünk csak rá, hogy idő közben a jó sok átalakulás következtében nem éppen olyan, mint amikor kölcsön adtuk azt a baba kihordásához.

Természetesen igaz, hogy ahány test, annyiféle várandósság és szülés élmény, illetve szülés utáni gyógyulási út és időtartam. Mind mások vagyunk. Egy dologban azonban majdnem teljesen egyezünk. A 9 hónap alatt a testünkben majdhogynem elveszik néhány lényegi funkció, ami a szimpla létezést és a mindennapi teendők elvégzését is megnehezítheti.

Ebben segít ez a program. A legfőbb célja az, hogy szülés után az édesanyák visszanyerjék a törzs és különösképp a hasfal izmainak eredeti tartó funkcióit, mégpedig a lehető legrövidebb idő alatt. Így megszabadulnak az esetleg már meglévő tipikus szülés utáni mozgásszervi panaszoktól, mint a derékfájás, az erőtlen hasizmok miatt hátramaradt előredülledő has, vagy akár a vizelettartási zavar.


A gyenge izomzat újraerősítésével és a szétnyílt hasizom összehúzásával - ha ez magától nem tért vissza eredeti állapotába - e problémák kiküszöbölhetők. Eredményképp a puha és funkcióvesztett has helyett az édesanya egy olyan egészséges core izomzatot kap, amivel fittebben, jobb erőnléttel élheti meg az anyaság mindennapjait és búcsút inthet a gyengeség érzetnek. Sőt, a megszerzett alaptónussal a mozgáskedvelők elkezdhetnek visszatérni kedvenc edzésfajtájukhoz, legyen az jóga, pilates, konditermi órák, vagy bármi más (megjegyzés: a futás kivétel, ehhez hosszabb regeneráció szükséges). 

Ha te is úgy érzed, hogy el szeretnél indulni az úton ahhoz, hogy  visszanyerd a tested megszokott erőnléti képességeit, akár a háztartásbeli teendők ellátásáról és sétáról legyen szó, akár egy komolyabb sportról, ez a program tökéletes első lépés az izomtónus újrahangolásához. Az alább összeállított tudnivalókból részletesen is megtudhatod, hogy miből áll, mit nyújt neked a program és milyen eredményeket érhetsz el általa. Olvass tovább!

Szülés utáni hasizom

A legközelebb induló max. 6 fős csoport:

2024. április 30. kedd | már csak 4 hely van !
Jelentkezés: április 27-ig.

Mit tartalmaz a Szülés utáni hasizom regenerációs program?

1

Elméleti elmélyülés

1,5 órás, kis csoportos online workshopon szerezhetsz érthető tudást a test és főleg a törzs izomvázának renyhült állapotáról, valamint annak veszélyeiről és újra erősítésének fontosságáról. Beszélünk a szétnyílt hasizom kialakulásáról, tüneteiről, súlyosbító tényezőiről és arról, hogy mit tehetsz, ha fennáll nálad a szétnyílás a gyermekágyi időszak után is. Képet kapsz a regeneráció fontosságáról és arról, hogy mire számíthatsz rövid és hosszú távon, ha nem törődsz vele. Megtanulod a regenerációs torna gyakorlatok legfontosabb szabályát, melyet tisztán követhető instrukciókkal azonnal gyakorlatba is ültetsz. A tanfolyam élő időpontban, videó konferenciás hívásban zajlik, de igény szerint visszanézhető formában is elérhető.

2

Anamnézis

Részletes állapotfelmérő kérdőív kitöltésével és egy 30 perces videó konzultációban folytatott beszélgetéssel tényfeltárást végzünk az összes olyan információról, melyek első pillérként szolgálnak a személyes programod felépítésében. Második pillérként megmérjük a hasfali szétnyílásod mértékét. A kapott adatokat összevetve elemzést és előrejelzést kapsz a regenerációd folyamatáról.

3

Személyre szabott hasizom regenerációs torna program

Az anamnézised eredményeiből kiindulva fokozatosan egymásra épülő torna gyakorlatokat kapsz kézhez hetente, melyekhez pontos videó instrukciók és program magyarázat is tartozik. Ezeket a megadott ütemben, pontosan végezve számíthatsz a leghatékonyabb eredményű és legrövidebb idejű regenerációra, ami általában 6 hétre tehető. Szélesebb szétnyílás esetén a torna program még 1-2 hetet igénybe vehet.

4

Konzultációk

A regenerációs program teljes ideje alatt kapcsolatban vagy az oktatóddal: személyes fejlődésed elindítása után meghatározott időközönként, de legalább hetente 1 alkalommal veszi fel veled a kapcsolatot és ellenőrzi, ha szükséges javítja vagy módosítja a torna gyakorlatokat. Ezen kívül bármikor nyitott segítség nyújtásra a programmal kapcsolatban.

5

Összesítés

A torna program befejeztével sor kerül a záró hasfal felmérésre, melyből kiderül, hogy honnan hová fejlődött a hasfali állapota tónusilag és a szétnyílást tekintve. Ismét összefoglalásra kerül a megkezdett öngondoskodás szinten tartásának fontossága és annak menete. Ez kiegészül a továbbiakban nem ajánlott hasizom erősítő gyakorlatok listájával és magyarázatával, ha szükséges. Minden végzett résztvevő -10%-os hűség kupont kap a Szülés utáni jóga és LoveYourBelly szinten tartó torna csoportba való csatlakozáshoz, amit folytatásként ajánl az Online Kismama Jóga.

8 eredmény, amit mint nő, partner és édesanya te is elérhetsz a hasfal tudatos regenerációjával...

Újra kapcsolódsz a testeddel a jelenlegi, szülés utáni állapotában. Megismerkedsz a hasizom szétnyílásod mértékével és megtanulod, miért fontos ezzel tudatosan törődni.

Tudatosítod, hogy élettani vízválasztóhoz érkeztél és mi várható, ha a javasolt (tudatos regeneráció) vagy a kevésbé ajánlott (nem tudatos regeneráció vagy nem létező regeneráció) útján haladsz tovább.

Biztonságos gyakorlatokat ismersz meg és végzel a regenerációs időszakod alatt, amiket azután is használhatsz. Megtudod, hogy melyik gyakorlatok kerülendők a további élet- szakaszodban, bármilyen mozgást is választasz később.

Speciális  gyakorlatokkal szűkíted a hasfali szétnyílást és újra erősíted a hasizmokat. Búcsút intesz a gyenge has- és gátizmoknak és az ebből eredő, de nem kívánatos panaszoknak, ha időközben már kialakultak.

Az egyre javuló erőnléted által könnyebben helyt állsz kisbabád ellátásában és a mindennapi teendőkben a családod és az otthonod körül.

Megerősödve és ráadásul biztonságosan felépített alapokkal térhetsz vissza a kedvenc mozgásformádhoz, például a TRX-hez/futáshoz/ jógához/HIIT-hez/súlyzós edzéshez/versenysporthoz, vagy bármi máshoz. Egy kivételt tartunk számon, ami a futás.

A mozgás során több endorfin, vagyis érthetőbb nevén boldogsághormon termelődik, ezzel csökken a felgyülemlett stressz és ha nem rég szültél, a szülés utáni depresszió kialakulása is.

A tudatos és gyorsabb regeneráció megerősít testileg és lelkileg is. Ha te jól vagy, sokkal könnyebben oda tudsz figyelni kisbabád és párod igényeire, és több örömet tudsz szerezni a magadnak és másoknak is.

Mit mondtak a programról mások?

Jelentkezz itt a legközelebb induló csoportba vagy írd meg kérdéseid emailben: info@onlinekismamajoga.hu!

 • 16 900Ft
  Szülés utáni hasizom regenerációs program
   
  • Az ár tartalmazza:
  • -
  • + elméleti workshop (1-1,5 óra)
  • + állapotfelmérés és szétnyílt hasizom teszt (30 perc)
  • + egyénre szabott rectus diastasis regenerációs és/vagy
  • hasfal rehabilitációs torna program (6 hét)
  • + folyamatos oktatói nyomon követés és támogatás
  • + szükség esetén hasfal szűkülésének követése újbóli online
  • felmérésen
  • + záró hasfali felmérés és eredmények összegzése
  • + ajándék gátizom erősítő elméleti és gyakorlati támogatás
  • + ajándék 2 db kezdő, rövid jóga óra a Szülés utáni jóga
  • és LoveYourBelly torna csoportból
  • + rugalmasság: a program közbeni betegség/költözés/
  • nyaralás/egyéb életkörülmények miatti csúszás nem számít
  • bele a 6 hetes program keretébe, azaz nem veszik el a
  • befektetett idő, energia és pénz.
  • + a program teljesítői 10% hűség kedvezményben részesülnek a
  • Szülés utáni jóga és LoveYourBelly torna csoportba való
  • továbblépés esetén.
  • (A kedvezmény az első havi díjra vonatkozik.)
szétnylílt hasizom regeneráció

Ha a program elvégzése után úgy érzed, hogy semmi hasznosat nem adott az életedhez, 100%-ban visszatérítem a részvételi díjad.

Ehhez írj egy emailt és indoklást az info@onlinekismamajoga.hu címre.

Nincs kockázat, elvesztegetett idő és pénz!

Visszatérítések aránya: 1 a 75-höz.

Ezeket érdemes tudnod, mielőtt jelentkezel...

Mi az a szétnyílt hasizom?

Képzeld el a hasfalad, mintha szemből néznéd. A köldök vonalában hosszanti irányban fut a "linea alba", azaz a "fehér csík". Ez egy kötőszövet, tehát lágy és rugalmas. Jobb és bal oldalán a hasizom helyezkedik el. Ahogy gömbölyödik a has várandósan, a jobb és bal oldalt lévő hasizomköteg szétnyílik az oldalsó irányokba. Középen pedig ott a kötőszövetünk, mely menet közben szélesre nyúlik. Ez a szétnyílt állapot a rectus diastasis, azaz szétnyílt hasizom.
 

Nekem is van hasfali szétnyílásom?

Szétnyílt hasizma mindenkinek van várandósan, kinek kisebb, kinek nagyobb mértékben. Ez sok mindentől függ: többek között például az anya genetikájától, életmódjától és a baba méretétől. Tehát, mindenkié más. Abban is rejlik különbség, hogy mennyire gyorsan szűkül vissza, egyáltalán visszaszűkül-e magától, vagy esetleg kell-e neki extra külső segítség.

Honnan sejthetem, vagy tudhatom, hogy kifejezetten szükséges lenne részt vennem szülés utáni regenerációs programon?


Meg kell nézetned a hasfalad és valószínű ajánlott a regenerációs torna program, ha

 • hónapokkal szülés után is nagyon gyengének érzed a hasfalad és a gát területét

 • feltűnik, hogy érzékeny és szokatlanul puha a hasad a hosszanti középvonalon

 • a kötényhas minden várakozás ellenére sem laposodik

 • túlzottan fáradékony a derekad és ez megnehezíti a napi rutint és a kisbabád körüli tennivalókat

 • nem tudsz megszabadulni a hát- és derékfájási tünetektől

 • nem múló érzékenységet, nyomást észlelsz a gát területén

 • problémád adódik vizelettartással nevetéskor vagy tüsszentéskor

 • a széklet ürítés nem úgy megy, ahogy szokott

Hogyan regenerálható a szétnyílt hasizom?

Szakember által felmért hasfali szétnyílás szükség esetén összehúzható erre kialakított és szigorúan követendő rehabilitációs torna gyakorlatokkal, melyek személyre szabottan egymásra épülnek a biztonságos és folyamatos felépülés érdekében. 
 

Kinek ajánlott a Szülés utáni hasizom regenerációs program?

Minden tudatos nőnek, aki

 • szeretné megismerni és megérteni a szülés utáni testi állapotát és annak regenerációját

 • mindenki számára érthető magyarázatot szeretne a témában

 • gyengének érzi magát szülés és gyermekágyi időszak után, főleg a has, gát és hát területén

 • esetleg nem múló derék- és hátfájással küzd

 • sejti, nem biztos benne vagy konkrétan tudja, hogy olyan mértékű a szétnyílása, hogy szakember segítségére van szüksége ahhoz, hogy összeszűkítse

 • szeretne szülés után pár hónapon belül újra hódolni a kedvenc sporttevékenységének, legyen az futás, aerobic, TRX, HIIT, pilates, jóga, stb, de tudja, hogy a biztonságos visszatérést ajánlott megalapozni a hasfal regenerációjával, különben nem kívánt sérüléseket is szerezhet

 • szeretne mozogni szülést követően a lehető leghamarabb, de nem tudja hogyan kezdje

 • kész aktívan tenni azért, hogy a várandósság előtt megszokott - vagy jobb - teherbíró képességét visszanyerje

 • előnyben részesíti a kényelmes, otthonról végezhető workshop részvételt, konzultációkat és torna gyakorlást


Mikor jelentkezhetek a Szülés utáni hasizom regenerációs programra?

Amikor lezajlott (vagy a tanfolyam dátumáig lezajlik) a gyermekágyi időszak (természetes szülés esetén 6 hét, császármetszés esetén 8-12 hét) és az orvosod engedélyezte a mozgást és nem vagy várandós. Ne halogasd a jelentkezést, ha rectus diastasisra utaló tünetegyüttes mutatkozik az életedben, vagy csak szeretnéd biztosra tudni, hogy a hasfalad rendben regenerálódott magától. Nem számít, hogy nem rég szültél, vagy 25 évvel ezelőtt. A felmérés és a regeneráció sosem késő. 

Engedd meg, hogy röviden megosszam a saját tapasztalatom a szülés utáni regenerációval kapcsolatban. Unokatestvéremtől hallottam először a szétnyílt hasizomról. Ő egy hónappal előbb szült, mint én és egy barátnője, aki szakember a témában, foglalkozott a regenerációjával a gyermekágyi idő letelte után. Rákerestem az interneten, hogy mi az a rectus diastasis. Teljesen ledöbbentem, hogy ilyen is van és nem tudok róla, hiszen világ életemben sportoltam, fontos nekem a test tudatosság. Hatha-, illetve kismama és szülés utáni jóga oktató lévén nagyon bevette magát a fejembe, hogy létezik olyan speciális módszer, amivel én is támogathatom és meg is gyorsíthatom a felépülésem. A szülés utáni első másfél évben külföldön éltünk a családommal, nagyon messze bármiféle segítségtől, így rendkívül fáradt voltam. Kislányomról - az esték és a hétvégék kivételével -  teljesen egyedül gondoskodtam reggeltől vacsora időig és a hosszú éjszakáinkon át. Így ment ez. Emellé jött a házimunka és egyéb teendők. Igyekeztem otthon magamtól jógázni, de örültem, ha egy rövid nyújtózkodás belefért és ráadásul olyan mások voltak a fizikai érzeteim mozgás alatt, mintha nem is a saját testemben lettem volna. A derekam olyan érzékeny volt, mintha minden percben meg akart volna húzódni, a vállaim soha életemben nem voltak annyira előre görnyedve, mint akkor és a beállt nyakizmokkal is nagyon sokat szenvedtem. A szoptatás, a hajolgatás, az emelgetés, a ringatás, a hordozás, az alvás hiány testileg és lelkileg is nagyon rányomta a bélyegét az amúgy csodálatosnak remélt időszakra. Ezen súlyosbított a várandósságom után hátramaradt farkcsont melletti misztikus fájdalom is, ami egyre csak rosszabb lett. Úgy tűnt, hogy sosem lesz jobb, annak ellenére, hogy már nagyon vártam a megváltást. Tisztán emlékszem, amikor az egyik várandós vizsgálaton a szülész orvosomtól megkérdeztem, hogy mi várható testileg - a pocival kapcsolatban és odalent - visszaállnak-e normálisba a dolgok szülés után? Azt felelte: "Minden visszaáll majd a régibe." Nekem hónapokkal szülés után sem úgy tűnt.  Kislányom kb. 8 hónapos volt, mikor felfedeztem egy baba-mama jóga foglalkozást a környéken és elkezdtünk rendszeresen járni. Bármennyire is imádom a jógát, és már 15 éve az életem része, a legelső 2-3 hónapban nem nagyon tudtam élvezni, mert gyenge és merev voltam. Nem adtam fel, mert tudtam, hogy nagyobb kihagyások után mindig nehéz az újrakezdés. Amit nem tudtam azonban, hogy sokkal célravezetőbb és eredményesebb lett volna másképp beindítani a gyakorlást. Mégpedig a mélyizmok erősítésével és a szétnyílt hasfalam szűkítésével. Én sajnos csak utólag lettem okosabb és a saját hibámból tanultam - holott honnan is tudhattam volna valami olyanról, amiről egyáltalán nem hallottam még azelőtt? Magyarországra költözésünk után nem sokkal elmentem egy LoveYourBelly Tanfolyamra, ahol tovább sokkolt az informálatlanságom, a valós tények és a jövőbeli kilátások, ami elé nézhetek, ha nem javítom és tartom szinten az izmok tónusát. Igaz, én abba az 5o%-ba tartozom, akinek nem kellett külön drasztikus hasizom szűkítés, mert mire a tanfolyamra kerültem, ezt nagyjából megoldotta magától a testem. Viszont még másfél évvel a szülés után is csak árnyéka voltam régi önmagamnak fizikailag. Ez csak akkor változott meg, amikor a tanfolyamon tanult torna gyakorlatokat rendszeresítettem a heti rutinomban. Nem is volt olyan nehéz, mint gondoltam. Elmúlt az állandó derék gyengeség és szisszenés nélkül be tudtam hajolni a kiságyba. De az igazi életminőségbeli változás a keresztcsont körüli fájdalom megszűnése volt. Nagyon büszke voltam magamra, hogy az erősítéssel váratlanul kikezeltem és újra élvezni tudtam a hosszabb sétákat is. Ez az oka, hogy hiszek a módszerben és amiért később én is elvégeztem a LoveYourBelly oktatói tanfolyamot. Szerettem volna a hozzám járó jógázók felépülési útját biztonságosan és hatékonyan támogatni. Ebből a munka folyamatból indult ki a jelenlegi Szétnyílt Hasizom Regenerációs Program elindításának ötlete, amivel nem csak a jógázóimnak, de sok más anyukának is segíthetek.  Az igazság az, hogy mindenki más fizikai adottságokkal rendelkezik, más várandósságon megy keresztül, más a szülés élménye, tehát máshonnan lép rá a regenerációs útra szülés után. A céljaink ugyanazok, csak van, aki nem tudja, hogy nem kell éveket várnia és kellemetlen mozgásszervi panaszokkal élnie friss anyukaként, hanem viszonylag kevés energia ráfordítással és rövid idő alatt el tudja érni, hogy újra erős és magabiztos nő, partner és immár édesanya is legyen, aki jól érzi magát a bőrében. Szeretném, ha ez minél többeknek könnyebben elérhető lenne.

Hogy jött létre a Szülés utáni hasizom regenerációs program?

bottom of page