top of page

Szülés utáni jóga és LoveYourBelly torna csoport

szülés utáni jóga

Előfordulhat, hogy friss anyaként bizonytalanság fog el a testmozgás újrakezdésében, pláne azzal kapcsolatban, hogy mikor és mivel kezdj. A Szülés utáni jóga és LoveYourBelly torna csoport minden édesanya előtt nyitva áll, aki engedélyt kapott orvosától a fizikai mozgás újrakezdéséhez és biztos abban, hogy nem él számottevően széles szétnyílt hasizommal. 

 

Ha az utóbbi bizonytalan, a Szétnyílt Hasizom Regenerációs Programot ajánlott először elvégezni, hiszen itt egy teljes anamnézis és hasfali szétnyílás mérés után 4-6 hetes személyre szabott LoveYourBelly módszeren alapuló torna programmal húzzuk össze a hasfali rést (ha szükséges) és rehabilitáljuk a gyenge hasizmokat.

Ha kérdés merül fel benned, nyugodtan írj egy érdeklődő emailt erre a címre: info@onlinekismamajoga.hu.

A szülés utáni jóga és LoveYourBelly torna csoportról

Ez a csoport azért jött létre, hogy a baba és az állandóan változó napirend mellett lehetőség legyen flexibilisen beilleszteni a regenerációs testedzést, valamint a relaxáló és lazító jógát. A csoportban sorakozó több, mint 200 db videó felvételből korlátlanul lehet szemezgetni és ezek segítségével önállóan tornázni/jógázni.

Az órák többsége 15 és 30 perc hosszúságúak, hiszen direkt az időhiányos anyaléthez lettek tervezve. Ezeken kívül hosszabb, 45 perces órák is megtalálhatóak arra az esetre, ha több idő nyílik a gyakorlásra. 
A legkedveltebbek a fél órás has- és gátizom regenerációs erősítés torna órák, melyekben az ismert LoveYourBelly módszert használjuk a hasfal gyorsabb és eredményesebb regenerációjának érdekében, vagy ennek szintentartásáért. A másik csoport kedvenc a szintén 30 perces nyak, váll, hát jóga óránk, mely pontosan az említett problémás területre fókuszáló kellemesen mobilizáló és nyújtó jóga sorozatból áll.

Heti 2 új tartalom: 1 torna és 1 jóga videóval frissül a videótár

Több, mint 200 videó felvétel korlátlanul visszanézhetően

Videók kereshetősége fizikai igények szerint (pl. derékfájás, erősítés, egészséges tartás, stb.)

Állandó oktatói jelenlét és támogatás a jógát, a szülés utáni gyógyulást és hasfal rehabilitációt érintő témakörökben

Havi előfizetés, mely bármikor lemondható egy kattintással

Havi órarend ajánló a keresés megkönnyítéséért

Miért fontos a szülés utáni regeneráció?

A várandósság és a szülés során a test jó nagy átalakulásokon megy keresztül. A hormonok legyengítik a kismamát, gyarapszik a testsúly, a gerincoszlop görbületei is kissé átrendeződnek, a hasizmok közötti kötőszövet megnyúlik, pár belső szerv feljebb csúszik és végül - hüvelyi szülés esetén - a méhszáj, a hüvelyi izmok, a gátizmok is jelentős nyújtásnak vannak kitéve, vagy - császármetszéssel történt szülés esetén - egy nagy hasi műtétre is sor kerül.
 
Véleményem szerint a posztpartum időszak nem csak a szülést követő 6 hetet jelenti, hanem egészen addig tart, amíg a test vissza nem rendeződik (vagy vissza nem rendezzük) – ha nem is teljesen eredeti, de közel – eredeti állapotához, beleértve a hormonokat, a testsúlyt és az izomzatot. Ez pedig nem megy olyan gyorsan, mint pár hét.
 
Annak érdekében, hogy a folyamat tudatosan is támogatva legyen, az újdonsült édesanyának lehetősége van arra, hogy a várandósság és szülés alatt igénybe vett test regenerálódását aktívan támogassa. Legnagyobb figyelmet kap a hasfal mély izmainak erősítése, mellyel visszanyered törzsed stabilitását, segíted a belső szervek visszarendeződését és funkcióinak ideális működését, valamint elkerülöd a gyakori derék- és hátfájási panaszokat és egyéb lehetséges egészségügyi problémákat, melyek az elhanyagolt rehabilitációból eredhetnek. Fontos még a kissé szétcsúszott csontváz újrarendezése is: finom újrahangoló mozdulatokkal és a legfőbb izomcsoportok erősítésével nagyon szépen újra tanulható az egészséges testtartás és növelhető az általános erőnlét és vitalitás.

Miért jó a szülés utáni jóga?

Csak úgy, mint várandósan, szülés után is a jóga az egyik legjobb természetes gyógyír a mozgásszervi panaszok enyhítésére, amiből bőven akad a posztpartum időszakban is. A babáról való gondoskodás, a családi életben és a háztartásban való helytállás nagyon igénybe veszi nem csak a fizikai, de a szellemi és érzelmi létezést is. Szinte kivétel nélkül minden anyuka ugyanazon megy keresztül ilyenkor és ki több, ki kevesebb mértékben érintett a leggyakoribb panaszokban, mint a szoptatás során meggörnyedt hát, előre eső vállak és beállt nyakizmok, a baba ringatása és kézben tartása miatt sajgó vállak és karok, a kis emberi súlyzó gyakori emelgetéséből fakadó derékfájás és a kevés aktív fizikai mozgás miatt elgémberedett csípő.

 

Ezeken mind lehet segíteni és még csak nem is szükséges egy megszokott 60 perces jóga óra hozzá. Csoportunkban 15, 30 ;s 45 perces rövid és a napirendbe még épp beilleszthető kellemes átmozgatásokkal mobilizáljuk a testet, ezzel kompenzálva azt, hogy ebben az időszakban a mozgástartomány a repetitív elfoglaltságok miatt képes nagyon beszűkülni. Ezen kívül a jóga aranyat érő nyújtásaival célra törően a fent említett testtájékokban felgyülemlett feszültséget oldjuk. Természetesen, mint más mozgásformákra is igaz, óráink során növekszik az endorfin, a boldogság hormon szintje, ami a kicsi világra hozását követően azért különlegesen fontos nekünk, mert ezáltal csökkenthető a szülés utáni depresszió kialakulásának esélye. Egy rövid én-idővel tehát, minden friss anya nagyon sokat tehet saját testi-, lelki- és mentális egészségéért.

Kismamaként és friss anyaként is csodás élmény az óra, amit tartasz. A hangulat mindig nagyon kellemes, a gyakorlatok változatosak, személyre szabottak. Jó érezni, hogy mindenkire odafigyelsz. :) Nekem sok erőt adott lelkiekben és fizikailag is a szüléshez. A kisbabámmal mindig nagyon várjuk és élvezzük a baba-mama jóga órákat.

- Réka, 3 hónapos baba anyukája - 

Nekem nagyon jó élmény volt kismamaként is és most a regeneráló torna is nagyon tetszik. A hangulat, a gyakorlatok mind fantasztikusak, nem nehezek és Mariann nagyon jó oktató. Csak ajánlani tudom :)

- Andi, 3 hónapos baba anyukája -

A jóga óráid által megtapasztalhattam, milyen sokat tudok tenni a fizikai állapotomért, és a jóga által a lelki egyensúlyomat is könnyebben meg tudtam tartani.

- Adrienn, 38 hetes kismama - 

Szeretem, hogy a gyakorlatok biztonságosak, de változatosak. Az órákon jelen van a nyújtás, erősítés, a légzőgyakorlatok és a relaxáció is. Az órák felépítése sokszor a csapat aktuális szükségleteinek alapján alakul. Emellett sok hasznos tanácsot kaptam a mindennapokhoz is, hogy a derék- és csípőfájdalmam a legkisebb legyen.

- Anna, 41 hetes kismama - 

Csatlakozz az online
Szülés utáni jóga és LoveYourBelly csoporthoz!

 • 10 000Ft
  Havonta
  Szülés utáni jóga és LoveYourBelly torna csoport
   
  • Az ár tartalmazza:
  • 30 napos automatikusan újuló tagság az online csoportban
  • Több, mint 200 jóga és torna videó, melyekkel bárhol,
  • bármikor és akárhányszor gyakorolhatsz szabadidődben.
  • Havi órarend ajánló és könnyű tematikus óra keresés.
  • Oktatód jelenléte és támogatása a jógával, szülés utáni
  • gyógyulással és rehabilitációval kapcsolatos témákban.
  • Óra típusok:
  • - Nyak, váll, hát jóga óra (30 / 45 perc)
  • - Könnyű flow jóga óra (15 / 30 perc)
  • - Has- és gát regenerációs erősítés (LoveYourBelly)(30 perc)
  • A havonta megújuló előfizetés bármikor könnyen, egy
  • kattintással lemondható.
szülés utáni jóga

Ha az előfizetésed első 30 napján belül úgy érzed, hogy semmi hasznosat nem adott az életedhez ez a jóga csoport, 100%-ban visszatérítem az első havi részvételi díjad.

Ez ügyben írj egy emailt és indoklást info@onlinekismamajoga.hu címre.


Nincs kockázat, elvesztegetett idő és pénz!

bottom of page