top of page

Kismama jóga: A leendő édesanyák testi és lelki jólétének forrása

Frissítve: ápr. 5.


Üdvözöllek a kismama jóga világában! Az édesanyává válás egy varázslatos utazás, amit várakozással teli öröm leng körül. A várandósság és az anyaság azonban nemcsak könnyű pillanatokkal járnak, hanem fizikai, érzelmi és mentális kihívásokkal is. Ebben az időszakban elengedhetetlen az önmagunkra fordított figyelem és a test-lélek egyensúlyának fenntartása.


A kismama jóga egy olyan eszköz, amely rendkívül sokat segíthet ezen az ösvényen és elkalauzolhatja a leendő édesanyákat a várandósság harmonikusabb megéléséhez és szebb szülés élményhez.


Kismama jóga othon


Rugalmas test, rugalmas lélek

A jóga pózok és légzéstechnikák segítségével megtanulhatod, hogyan tartsd rugalmasan tested és elméd. Ezek a gyakorlatok nemcsak a fizikai állapotodat javítják, hanem segítenek a stressz és szorongás kezelésében is. A rugalmas test jobban alkalmazkodik a várandóssággal járó fizikai átalakulásokhoz, a rugalmas lélek pedig könnyebben éli meg egy életszakasz lezárulását és egy újabb érkezését.


Az érzelmek elfogadása

Ahogy tested változik, úgy érezheted, hogy a hormonok hullámvasútján utazol. A kismama jóga arra tanít, hogyan fogadd el és kezeld a testi és ezen kívül az érzelmi változásokat. Olyan gyakorlatokat tanulsz meg, amelyek segítenek megtalálni a békét a változó fizikai és emocionális síkjaidban.


Kapcsolódás a babával

A kismama jóga nemcsak neked szól, hanem a pocakodban növekvő babádnak is. Az együtt végzett gyakorlatok lehetőséget adnak a mély kapcsolat kialakítására, még a születés előtt is.


A belső hang meghallgatása

Az anyaság útján gyakran elfelejtjük meghallgatni saját igényeinket. A jóga és a meditáció segítségével megtanulhatsz a belső hangodra figyelni, annak jelzéseire válaszolni és ezáltal jobb kapcsolatot kialakítani saját magaddal. Ha ez kismamaként kiforrja magát, anyaként sokkal egyszerűbben folytatható, amikor az énidő nagyobb kihívást jelent.


Test és lélek egysége

Az anyaság hatalmas kihívások elé állít, de ugyanakkor a legcsodálatosabb érzések forrása is lehet. A kismama jóga a test és lélek egységére összpontosítva segít abban, hogy erőt meríts és magabiztosabban nézz szembe az anyaság örömeivel és kihívásaival.


Az önbizalom eredete

Az önbizalom egy olyan kincs, amit minden nő és édesanya megérdemel. A kismama jóga során kinyílik előtted az önbizalom forrása, és megtanulod, hogyan tápláld azt és hogyan meríts belőle bizonytalanabb helyzetekben, mint például egy ismeretlen szülőszobában való vajúdás és szülés lezajlása. Az önmagadba vetett bizalom és hit a legértékesebb szuperképesség!



kismama jóga az otthonodban

A kismama jóga gyakorlásának módjai


Otthoni gyakorlás

A mindennapi élet sokszor felgyorsul és van, hogy kevesebb idő jut az embernek magára. Várandósan azonban hatványozottabban fontos, hogy ne hanyagold el a pihenésre és feltöltődésre szánt időt. Sok kismama pont ezért választja az otthoni kismama jóga gyakorlást. Rugalmasan illesztheted be munka mellé, amíg dolgozol, vagy esetleg van már egy vagy több gyermeked és rájuk vigyázol napközben. Saját idődben és intim környezetedben megteremtheted a saját bejáratú jóga stúdiód. Ebben segíthet neked az online Kismama Jóga Csoport.


Közösségi jógaórák

A közösségi jógaórák nem csak a testednek és lelkednek tesznek jót, hanem lehetőséget adnak arra is, hogy más várandós kismamákkal tapasztalatokat cserélj. Az így talált közösség támogató ereje nem csak a babavárás, de az anyaság időszakába is elkísérhet.




A kismama jóga tehát, nem csak egy sor gyakorlat. Ez egy út, ami az önismeret és a belső béke felé kalauzol, ahol fellelheted azokat az erőforrásokat, melyek a tested és lelked számára szükségesek ebben az áldott életszakaszban. Engedd, hogy a kismama jóga kézen fogva kísérjen a várandósság kicsattanó és érzékenyebb napjaiban is, a vajúdáson át, egészen a kisbabád megszületéséig.



Üdv,

Mariann


Ha érdekesnek és hasznosnak találtad ezt a bejegyzést, jelezd a ❤️-vel és oszd meg másokkal is Facebookon vagy a link kimásolásával!


85 megtekintés
bottom of page