top of page

A kismama jóga jótékony hatásai az első, második és harmadik trimeszterekben

Frissítve: ápr. 5.

A kismama jóga egy kiváló lehetőség leendő anyukáknak a várandósság alatti testi, szellemi és lelki egyensúly teremtésre, valamint a könnyebb szülésre való felkészülésre. A jóga gyakorlása hozzájárul a kismama harmonikusabb életviteléhez, és jótékony hatással van a változásban lévő fizikai és érzelmi állapotára. Ebben a cikkben röviden összefoglalom a kismama jóga jótékony hatásait az első, második és harmadik trimeszterben.


Várandós nő kismama jógázik

Első trimeszter


Az első trimeszterben a kismama jóga gyakorlása segíthet a terhességi tünetek enyhítésében, mint például a hányinger, fáradtság és hangulatváltozások. A jóga gyakorlása egyre szélesebb körben engedélyezett az orvos által a várandósság legelejétől. Én mégis azt vallom, hogy az első trimeszterben a legszelídebb ászanákat, a légző gyakorlatokat és a relaxációs technikákat részesítsük előnyben jóga gyakorlás gyanánt. Ezek a jóga eszközök támogatják az újdonsült kismamákat a legjobban az első trimeszter kihívásainak kezelésében.Második trimeszter


A második trimeszterben a kismama jóga teljesen biztonságos és hatékony - sőt manapság az egyik legajánlottabb - testmozgás, ha a várandósság egészséges, tünetmentes és az orvos is engedélyt adott rá. Mivel a leendő anyuka ebben az időszakban új erőre kap, a jóga a fizikum erősítésére és az izomzat rugalmasságának javítására is koncentrál. A kismama jóga gyakorlásának főbb céljai közé tartozik a testtartás javítása, ami különösen fontos, ha az új kismama nem rendelkezik korábbi jóga vagy más mozgásformák tapasztalatával. Ezen kívül segít a kerekedő pocak miatt megváltozott egyensúlyi helyzet megtalálásán, az izomzat erősítésén, az alvás javításán és a tipikus mozgásszervi panaszok, mint például az oly gyakori derékfájás enyhítésén. A kismama jóga nem elhanyagolható pozitív hatásai közé tartozik a magzattal való kapcsolódás és kommunikáció is, mely szinte kivétel nélkül minden kismama jogininél az egyik legmotiválóbb szempont, amikor a jógát választja mozgásformának, ugyanis más fajta edzéseken ez javarészt nem támogatott olyan tudatosan, mint a jóga órákon.Harmadik trimeszter


A kismama jóga jótékony hatásai a harmadik trimeszterben kiemelkedők lehetnek a szüléshez való felkészülés szempontjából. A terhesség utolsó hónapjaiban a kismamák teste különleges kihívásokkal szembesül, és a jóga segíthet abban, hogy azokkal megbirkózzanak. Ebben az időszakban a jóga legkiemelkedőbben támogató tulajdonságai a lelassulásban és a szülésre való felkészülésben való főszerep. Bizonyos jóga légzőgyakorlatok elsajátítása segíthet az anyának a vajúdás során fellépő fájdalmak kezelésében. Ezen kívül számos jógás mozdulat és testhelyzet is támogató hatású a tágulással és szüléssel együtt járó kellemetlen érzetek enyhítésében. A jóga segíthet a kismamának megérteni és elfogadni, hogy azok a kellemetlen érzetek, amelyeket tapasztal, természetesek és részei a természetes folyamatoknak.Összességében a kismama jóga nagyszerű módja annak, hogy a kismamák kiegyensúlyozottak maradjanak, és javítsák a fizikai és mentális egészségüket a szüléshez való felkészülés során. A jóga segíti a kismamákat a vajúdás és a szülés természetes folyamataiban, és hozzájárulhat a könnyebb szüléshez is.


 

Ha eddig csak hallottál róla, de még nem próbáltad, miért nem adsz neki egy esélyt teljesen ingyen az otthonod kényelméből? Kattints a videóra egy kellemes otthoni jógázáshoz vagy nézd meg az online kismama jóga csoportom leírását ezen a linken, ahol jelentkezni is tudsz.

Fontos! Kérlek csak akkor jógázz önállóan otthon, ha az orvosod megengedte a mozgást és nincs semmilyen egészségügyi panaszod a kismama jóga tiltólista +1. részében felsoroltak közül.

 

Ha ezzel a blog bejegyzéssel, a csoporttal, vagy a kismama jóga más témáival kapcsolatban kérdés merül fel benned, vagy nem vagy biztos abban, hogy megfelelő-e neked ez a mozgásforma bizonyos okok miatt, nyugodtan vedd fel velem a kapcsolatot emailben: info@onlinekismamajoga.hu .


Üdv,

Mariann


Ha érdekesnek és hasznosnak találtad ezt a bejegyzést, jelezd a ❤️-vel és oszd meg másokkal is Facebookon vagy a link kimásolásával!

562 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page